Merlo: het landbouw gamma

Merlo heeft door de meer dan 50 jaar ervaring in het bouwen van verreikers heel wat ervaring die enkel de klant ten goede komt. Door de jaren heen werd de verreiker ontwikkeld en gevormd naar de vraag van de gebruikers. De Merlo verreikers die we nu kennen zijn niet te vergelijken met de eerste verreikers. Jaar na jaar kwam Merlo er achter dat ieder landbouwbedrijf een andere verreiker nodig had. De ene landbouwer heeft nood aan een compacte verreiker en de andere een krachtige verreiker met een hoog hefvermogen

Super compact

Merlo heeft heel wat types verreikers die geschikt zijn voor de landbouw, te beginnen met de “Super compact”. De Super compact heeft maar twee modellen, namelijk de P27.6 PLUS en 27.6 TOP. Deze compacte verreiker met een vermogen van 75PK heeft een maximale rijsnelheid van 40KM/H. Verder heeft deze verreiker een breedte van maar 186cm en een hoogte van 196cm. Het maximale hefvermogen bedraagt 2,7 ton, wat uniek is voor zo een compacte verreiker. De reikhoogte bedraagt een zeer nette 6 meter. 

Folder Merlo super compact

Compact modular

De volgende reeks, de “Compact modular” is een iets grotere en krachtigere reeks die bestaat uit 12 verschillende modellen. Deze Turbofarmer reeks heeft ook een begrensde snelheid van 40KM/H. De modellen variëren tussen de 3ton en 3,3 ton hef vermogen en reikhoogtes van 7 tot 9 meter. Er kan gekozen worden voor een motor van 75pk of 115pk. 

Folder Merlo compact

Medium duty

De daar opvolgende reeks is de “Medium duty” Deze reeks is vergelijkbaar met de vorige reeks, maar de hefvermogens liggen iets hoger. De hefvermogens liggen tussen 3,3 ton en 3,5 ton, maar ook deze reeks is verkrijgbaar met de driedelige mast met maximale reikhoogte 9 meter. Vanaf deze modellen is cabine vering mogelijk. Cabine vering is uniek in de markt van de verreikers en al zeker de HYDRO-PNEUMATISCHE vering van Merlo.

Folder Merlo turbofamer 

Folder Merlo turbofarmer ll

Multifarmer

Last but not least de Merlo MULTIFARMER, misschien is dit wel de meest besproken verreiker uit de geschiedenis. Een verreiker met PTO en DRIEPUNTS HEFINRICHTING, jawel, dat maakt Merlo’s Multifarmer een 100% verreiker/trekker. In 2000 werd de revolutionaire verreiker ontwikkel, getest, voorgesteld en verkocht. Een verreiker met veel potentieel bij vele landbouwers. 

Folder Merlo multifarmer